Спосіб виробництва горілки (Патент на винахід № 23528 А) - Ковальчук, Володимир Петрович; Кравчук, Зоя Дмитрівна; Гладких, Володимир Георгійович; Журавель, Світлана Олександрівна; Олійник, Світлана Іванівна; Остапенко, Людмила Вікторівна (My University, 1998)
Спосіб виробництва горілки шляхом змішування води і спирту, попередньої фільтрації одержаної сортировки, обробки її активованим вугіллям, остаточної фільтрації через пісочний матеріал, внесення необхідних рецептурних компонентів і розливу, який відрізняється тим, що воду демінералізують і кондиційонують за лужністю і вмістом хлоридів при змішуванні з зерновим або мелясним спиртом. Спосіб відрізняється тим, що воду кондиційонують внесенням розчинів солей у вигляді хлориду натрію та гідрокарбонату натрію. Технічний результат винаходу - зниження домішок у воді, які негативно впливають на якість продукції, та забезпечення узгодження між показниками якості використовуваних технологічної води та спирту. Method of production of vodka by mixing water and alcohol, preliminary filtration obtained sorting, treatment with activated carbon, the final filtration through sand material, making the necessary components and prescription filling, characterized in that the water demineralization and conditioning for alkalinity and chloride content when mixed with grain or molasses alcohol . The method is characterized in that the water entering conditioning salt solutions in the form of sodium chloride and sodium bicarbonate. The technical result of the invention - a decline of impurities in the water that adversely affect the quality of products, and to ensure coordination between the indicators of quality used process water and alcohol.
Keywords: горілка; фільтрація; вугілля; вода; кондиціювання; vodka; filtration; carbon; water; conditioning