Пасічний, Василь МиколайовичКлименко, Михайло МиколайовичСосіна, Ольга ВолодимирівнаМащенко, Тетяна Вікторівна2013-03-042013-03-042003Деклараційний патент на винахід №59227, МПК F23 J3/ 04, Білково-жировий стабілізатор з ковбасних оболонок. / Пасічний В. М., Клименко М. М., Сосіна О. В., Мащенко Т. В. ; патентовласник – НУХТ ; заявл. 18.12.2002 ; опубл. 15.08.2003, Бюл. № 8, 2003 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6720Розроблено спосіб виробництва білково-жирового стабілізатор з ковбасної шкури, що передбачає її промивання та нарізання на шматки, який відрізняється тим, що проводиться витримка у воді та термічна обробка ковбасної шкури з подальшим подрібненням та диспергуванням ковбасної шкурки, з додаванням бульйону або води, свинячого жиру або шпига до маси вареної ковбасної шкури. A method of producing a protein-lipid stabilizer of sausage skins, which involves washing and cutting it into pieces, wherein conducted exposure to water and heat treatment of sausage skins, followed by grinding and dispersing sausage skins, adding broth or water, pork fat or Shpyg to mass cooked sausage skins.otherбілково-жировий стабілізаторпромиваннятермічна обробкадиспергуванням ковбасної шкуркиprotein-lipid stabilizerwashingheat treatmentdispersing sausage skinsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівБілково-жировий стабілізатор з ковбасних оболонок (Деклараційний патент на винахід №59227)Other