Ковальов, Микола МиколайовичГавриленко, Михайло МиколайовичСумневич, В. Г.Домарецький, Віталій АфанасійовичГречко, Ніна Яківна2013-06-042013-06-042000Ковальов, М. М. Оптимізація процесу шампанізації винав присутності агрегативно-стійких дисперсних мінералів / М. М. Ковальов, В. Г. Сумневич, М. М. Гавриленко, В. А. Домарецький, Н. Я. Гречко // Наукові праці УДУХТ. – 2000. - № 6. – С. 67-69.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8119Проведено дослідження по виявленню залежності кінетики вторинного бродіння в присутності дисперсних мінералів. Встановлена оптимальна концентрація дисперсних мінералів для культивування мікроорганізмів. The study to identify the kinetics depending of secondary fermentation in the presence of dispersed minerals was held. The optimal concentration of dispersed minerals for the cultivation of microorganisms was established.otherвиноматеріалбродіннядисперсні мінераликультивування мікроорганізмівбродильна активністьрежим шампанізаціїприріст бродильної активностіwinematerialfermentationdispersed mineralscultivation of microorganismsfermentation activitymode of champagnizationfermentative activity increaseкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваОптимізація процесу шампанізації винав присутності агрегативно-стійких дисперсних мінералівArticle