Зниження споживання натрію – шлях до поліпшення стану здоров'я населення - Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Романенко, Олександр Миколайович (My University, 2024)
Натрій і калій, які є важливими мінералами для здоров’я людини, вони відіграють важливу роль у різних функціях організму і дисбаланс споживання цих мінеральних сполук може мати значні негативні наслідки для здоров’я, зокрема щодо гіпертонії та серцево-судинних захворювань Sodium and potassium, which are essential minerals for human health, play an important role in various body functions and an imbalance in the intake of these mineral compounds can have significant negative health consequences, particularly with regard to hypertension and cardiovascular disease
Keywords: кухонна сіль; натрій; калій; гіпертонія; table salt; sodium; potassium; hypertension; кафедра технології оздоровчих продуктів