Контроль процесів механічної обробки шляхом виміру коливань корпусних деталей верстатів - Пащенко, Богдан Сергійович; Бойко, Юрій Іванович (My University, 2014)
Система автоматичного контролю зносу і поломки інструмента за допомогою п'єзокерамічних вібродатчиків, володіє рядом переваг у порівнянні з системами непрямого вимірювання зусиль різання. Automatic monitoring tool wear and breakage using piezoceramic vibration sensor, has a number of advantages over indirect measurement systems cutting efforts.
Keywords: корпусні деталі верстатів; контроль зносу; механічна обробка; body parts machines; control wear; machining; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв