Застосування електроконтактного нагрівання у технології м’ясних січених виробів для сфери гостинності - Бабанова, Олена Ігорівна; Шевченко, Андрій Олександрович; Прасол, Світлана Володимирівна; Михайлов, Богдан Валерійович (My University, 2025)
Проведені дослідження підтвердили ефективність застосування ЕКН у технології м’ясних січених виробів для сфери гостинності. Використання цього методу дозволяє істотно скоротити тривалість термічної обробки та підвищити енергоефективність виробничого процесу. Вироби, приготовані за допомогою ЕКН, відрізняються зменшеними втратами маси, кращою соковитістю та високими органолептичними показниками. Завдяки рівномірному прогріванню по всьому об’єму продукту зменшується ризик наявності непрожарених ділянок, що особливо важливо для забезпечення мікробіологічної безпечності. Отримані результати свідчать про перспективність впровадження технології електроконтактного нагрівання у закладах ресторанного господарства та інших підприємствах сфери гостинності.
Keywords: електроконтактний нагрів; м’ясні січені вироби; сфера гостинності; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв