Усенко, Віталій ОлександровичФролова, Наталія ЕпінетівнаЧепель, Наталія Василівна2013-09-272013-09-272006Патент України на корисну модель № 18131, МПК7 С11 В1/10,С11 В9/02. Спосіб отримання натуральних ароматизаторів «Коріандровий аромат» / Усенко В. О., Фролова Н. Е., Чепель Н. В. ; замовник і патентовласник Націон. унів.-т харч. техн. – № 200606053; заявл. 01.06.2006; опубл. 16.10.2006, Бюл. № 10.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9959Спосіб отримання натуральних ароматизаторів, що передбачав фракціонування під вакуумом ефірної олії коріандру з розділенням на терпенову фракцію та детерпенізовану ефірну олію, який відрізняється тим, що детерпенізовану ефірну олію коріандру додатково фракціонують на першу (1), другу (2), третю (3), четверту (4) фракції і кубовий залишок (5), де першу фракцію виділяють за тиском 2 кПа в кількості 4,10-5-4,20 мас. % від кількості детерпенізованої ефірної олії, другу фракцію - за тиском 1,1 4- 1,33 кПа в кількості 5,95 -4- 6,05 мас. %, третю фракцію - за тиском 0,94-1,1 кПа в кількості 7,64 4- 7,75 мас. %, четверту фракцію - за тиском 0,9 -5-1,1 кПа в кількості 65,35 - 65,75 мас. %, кубовий залишок - в кількості 16,15 – 16,95 мас. %, який відрізняється тим, що натуральні ароматизатори отримують шляхом комбінування фракцій в таких масових співвідношеннях: 1:2:3:4:5 = 0,90-1,10:1,95-5-2,33: 5,254-5,60:39,504- 47,50:1,95.4-2,30. Method of natural flavoring, which involved fractionation under vacuum essential oil of coriander separation into terpene fraction and free terpene essential oil, which is characterized in that the essential oil of coriander further fractionated on the first (1), second (2), third (3) fourth (4) fraction and bottoms (5), where the first fraction was isolated by pressure of 2 kPa in the number 4,10-5-4,20 % wt.of the essential oil fraction of a second - with the pressure of 1.1 4 - 1.33 kPa in an amount of 5.95 -4 - 6.05 wt. %, A third faction - the pressure in kPa 0,94-1,1 of 7.64 4 - 7.75 wt. %, The fourth faction - the pressure of 0.9 kPa at -5-1,1 of 65.35 - 65.75 wt. %. Bottoms - in the amount of 16.15 - 16.95 wt. %. Wherein the natural flavors that are obtained by combining fractions in such massive proportions: 1:2:3:4:5 = 0,90-1,10:1,95-5-2,33: 5,254-5, 60:39,504 - 47,50:1,95.4-2,30.otherефірна оліяessential oilкоріандрcorianderвакуумне фракціонуванняvacuum fractionкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології оздоровчих продуктівСпосіб отримання натуральних ароматизаторів «Коріандровий аромат» (Патент України на корисну модель №18131)Other