Банка з експресним самоохолодженням (Деклараційний патент на корисну модель № 55206) - Дубовець, Володимир Вікторович; Костін, Володимир Борисович (My University, 2010)
Банка з експресним самоохолодженням містить корпус з кришкою і дном, заглибленим всередину, та з розміщеною всередині капсулою з холодоагентом. Згідно з корисною моделлю, як холодоагент використовується твердий діоксид вуглецю, а капсула приєднується до дна банки за допомогою дроту. A jar with express self-cooling comprises a body with a lid and a bottom immersed inside, and a capsule with refrigerant located inside. According to the utility model, as a refrigerant solid carbon dioxide is used, and the capsule is fastened to the jar bottom with a wire.
Keywords: охолодження; капсула; банка; cooling; capsule; bank; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки