Напрями підвищення ефективності господарської діяльності агрохолдингів - Данкевич, Андрій Євгенович (My University, 2011)
Досліджено ефективність роботи агрохолдингів, висвітлено їх переваги й недоліки та науково обґрунтовано рекомендації щодо перспектив подальшого розвитку. Агрохолдинги формуються, як правило, на основі провідної компанії, орендують землю одночасно в багатьох регіонах. За попередніми оцінками в Україні функціонує понад 60 великих холдингів, більшість з яких не виділені в окремий бізнес. За підрахунками експертів на даний період вони контролюють понад 6 млн га, або близько 24% ріллі і є найбільшими виробниками зернових і технічних культур

The effectiveness of the work of agricultural holdings was studied, their advantages and disadvantages were highlighted, and recommendations regarding the prospects for further development were scientifically substantiated. Agricultural holdings are formed, as a rule, on the basis of a leading company, lease land simultaneously in many regions. According to preliminary estimates, more than 60 large holdings operate in Ukraine, most of which are not separated into separate businesses. According to experts' estimates, for the current period they control over 6 million hectares, or about 24% of arable land, and are the largest producers of grain and technical crops
Keywords: кафедра економіки і права; агрохолдинг; ефективність; агрокультура; економіка; інтеграція; конкурентоспроможність; капітал; менеджмент; диверсифікація; agricultural holding; efficiency; agriculture; economy; integration; competitiveness; capital; management; diversification