Домарецький, Віталій АфанасійовичКуц, Анатолій МихайловичКарпутіна, Маргарита Віталіївна2015-05-262015-05-262014Домарецький, В. А. Культура споживання пива / В. А. Домарецький, А. М. Куц, М. В. Карпутіна // Харчова промисловість. - К. : НУХТ, 2014. - № 16. – С. 46-51.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20771Зроблено загальну оцінку позитивних властивостей пива, які при його помірному вживанні, дозволяють покращити обмін речовин в організмі людини, зміцнити серцеві м’язи, відвести каміння з нирок, заспокоїти нервову систему та покращити настрій. При цьому охарактеризовані основні постулати культури споживання пива, дотримання яких дозволяє одержати максимальний позитивний ефект від цього напою. Надані рекомендації відносно виду та матеріалу тари, а також найбільш сприятливого часу споживання пива, його температури, кількості, поєднання з іншими продуктами харчування. Одночасно відмічено, на які органолептичні показники пива повинен звертати увагу споживач для того, щоб вірно оцінити якість цього напою. The general estimation of positive qualities of beer which at its reasonable consumption, allow improving a metabolism in a human body is made, to strengthen cardiac muscles, to egestion stones from kidneys, to calm nervous system and to improve mood. The basic postulates of culture of consumption of beer are thus characterised, adhering which it is possible to receive the maximum positive effect from this drink.юніткультура споживанняпивобіологічно активні речовиниunitculture of consumptionbeerbioactive substanceкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваКультура споживання пиваArticle