Розроблення заходів щодо підвищення стійкості інженерно-технічного комплексу підприємств комбікормової промисловості - Куть, Ю. М. (My University, 2013)
Зерновий пил, джерелом якого є тертя зерен одне об одне, під час будь-якого пересування, при мінімальній концентрації в повітрі має більш руйнівну силу, ніж динаміт. Всі ці фактори присутні в будь-якому зерносховищі або на переробному підприємстві. Причиною масштабних руйнувань підприємств є вторинний пиловой вибух.
Keywords: стійкість обладнання; вибухобезпека; пилогазова суміш; зерновий пил; кафедра екології та екоменеджменту