Чиженко, Максим КостянтиновичПроцюк, Дмитро СергійовичЛевківська (Музика), Тетяна Миколаївна2020-06-242020-06-242020Чиженко, М. Використання панцирів креветок у виробництві бульйонів та соусів / М.Чиженко, Д. Процюк, Т.Левківська // Наукові здобутки молоді – вирішенню L.проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 238.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31649Відходи ракоподібних складають 50-60% та багаті на хітин. При потраплянні в людський організм, він здатний ефективно поглинати негативно заряджені жирні кислоти, відокремлювати їх і, перешкоджаючи всмоктуванню в кишківник, виводити з організму. В роботі запропоновано використання відходів для приготування соусів та бульйонів. Waste crustaceans make up 50-60% and are rich in chitin. Once in the human body, it is able to effectively absorb negatively charged fatty acids, separate them and, preventing absorption into the intestine, excreted from the body. The paper suggests the use of waste for the preparation of sauces and broths.відходикреветкисоусхітинбульйонпанцирwasteshrimpsaucechitinbrotharmorкафедра технології консервуванняВикористання панцирів креветок у виробництві бульйонів та соусівThesis