Гончаренко, Таїса ЮріївнаТопчій, Оксана Анатоліївна2023-04-072023-04-072019Гончаренко, Т. Ю. Композиційна білково-вуглеводна система у виробництві посічених напівфабрикатів / Т. Ю. Гончаренко, О. А. Топчій // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріалів VIІI Міжнародної науково-технічної конференції, 5-6 листопада 2019 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 293-294https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39930Було визначено пріоритетні напрямки удосконалення технології даного виду м’ясопродуктів, а саме: збалансування хімічного складу напівфабрикатів за макронутрієнтами, збагачення мікронутрієнтами (вітаміни, мінеральні речовини, поліненасичені жирні кислоти), подовження термінів зберігання шляхом застосування натуральних та безпечних інгредієнтів, застосування безглютенових видів сировини, зниження вартості товару. Priority directions for improving the technology of this type of meat products were determined, namely: balancing the chemical composition of semi-finished products according to macronutrients, enrichment with micronutrients (vitamins, minerals, polyunsaturated fatty acids), extending shelf life by using natural and safe ingredients, using gluten-free raw materials, decrease in the cost of goods.otherкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівяловичий колагеновий білоккомпозиційна білково-вуглеводна системапосічені напівфабрикатиbeef collagen proteincomposite protein-carbohydrate systemchopped semi-finished productsКомпозиційна білково-вуглеводна система у виробництві посічених напівфабрикатівThesis