Стеценко, Наталія ОлександрівнаІноземцева, Кристина Вячеславівна2020-05-242020-05-242020Стеценко, Н. О. Виробництво функціональних харчових продуктів - сучасний напрям інноваційного розвитку підприємств харчової промисловості / Н. О. Стеценко, К. В. Іноземцева // Prospects for the development of modern science and practice : abstracts of XVI International scientific and practical conference, 11-12 May, 2020. – Graz, Austria, 2020. – P. 345–348.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31094У роботі відзначено необхідність впровадження інноваційних технологій у харчовій промисловості, що дозволить забезпечити випуск на їхній основі харчових продуктів із новими споживними і функціональними властивостями. Базовою передумовою інноваційного розвитку підприємств харчової промисловості є продуктові та технологічні інновації. В сегменті продуктових інновацій найбільш актуальним є розширення асортименту, який у першу чергу має відбуватися шляхом створення продуктів функціонального та профілактичного призначення, склад яких цілеспрямовано модифікований так, щоб вони стали корисними для здоров'я людини та здатними забезпечити організм фізіологічно необхідними харчовими речовинами.otherфункціональний харчовий продуктінноваціїхарчова промисловістьвиробництвопродуктові інноваціїfunctional food productinnovationfood industryproductionproduct innovationфункциональный пищевой продуктинновациипищевая промышленностьпроизводствопродуктовые инновациикафедра технології оздоровчих продуктівВиробництво функціональних харчових продуктів - сучасний напрям інноваційного розвитку підприємств харчової промисловостіThesis