Мазанович, Тетяна ВалеріївнаШульга, Оксана Сергіївна2024-08-202024-08-202024Мазанович, Т. Процес паскалізації як спосіб забезпечення безпечності харчових продуктів / Т. Мазанович, О. Шульга // Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11-12 квітня 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 91https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44378Паскалізація є ефективним методом забезпечення безпечності харчових продуктів, особливо в контексті збереження їх якості та подовження терміну зберігання. У зв'язку зі зростанням свідомості споживачів щодо безпеки харчових продуктів, паскалізація стає актуальною технологією для виробників. Застосування паскалізації дозволяє подовжити строк зберігання харчових продуктів, без використання термічного процесу.Pascalization is an effective method of ensuring the safety of food, especially in the context of maintaining their quality and extending their shelf life. In connection with the growing awareness of consumers regarding the safety of food, pascalization is becoming a relevant technology for manufacturers. Pascalization allows to extend the shelf life of food without the use of a thermal process.ukпаскалізаціябезпечністьхарчові продуктиpascalizationsafetyfoodкафедра експертизи харчових продуктівПроцес паскалізації як спосіб забезпечення безпечності харчових продуктівThesishttps://orcid.org/0000-0001-5357-3986