Таран, Віталій МихайловичЧепелюк, Олександр МиколайовичУдодов, Сергій Олександрович2013-08-082013-08-082001Таран, В. М. Опис процесу теплообміну критеріальними рівняннями при приготуванні пивного затору / В. М. Таран, С. О. Удодов, О. М. Чепелюк // Наукові праці УДУХТ. - 2001. - № 10 (спецвипуск). - С. 119.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9367З точки зору теплообміну процес приготування пивного затору відрізняється суттєвими складнощами, які пов’язані з особливістю досліджуваної системи. Вона складається з двох фаз: твердої і рідкої. На поверхні розділу фаз виникають в процесі руху суміші і її нагрівання специфічні силові і теплові взаємодії, які викликають зміни полів швидкостей, тисків, температур і теплових потоків при переході від однієї точки апарату до іншої, відділеної від першої поверхнею розділу фаз. In terms of heat transfer process of making beer mash differs significant difficulties associated with the feature of the studied system. It consists of two phases: solid and liquid. At the interface occurring during the movement of the mixture and its specific heat, power, and thermal interactions that cause changes in velocity fields, pressures, temperatures and heat flows in the transition from one point to another unit, separated from the first surface of the interface.otherтеплообмінтверда і рідка фазапивний заторheat exchangesolid and liquid phasebeer mashкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвОпис процесу теплообміну критеріальними рівняннями при приготуванні пивного заторуArticle