Спасенко, Юлія Олегівна2021-03-242021-03-242014Спасенко, Ю. О. Основні соціальні гарантії і стан заробітної плати у харчовій промисловості України / Ю. О. Спасенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2014. – Т. 20, № 5. – С. 73–80.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33046In the context of the basic state social guarantees the state and dynamics of wages in the food industry in Ukraine in 2008—2013, compared with its size in the economy and industry of the country in general, in the context of organizational and legal forms of economic management of enterprises and gender balance of its levels analyzed in the article. Is revealed that the level of wages in the food industry is one of the lowest in comparison with other forms of economic activity, but while there is a slight tendency to its annual increase. У статті в контексті основних державних соціальних гарантій здійснено аналіз стану і динаміки заробітної плати у харчовій промисловості України за 2008—2013 рр. порівняно з її розмірами в економіці та промисловості країни в цілому, в розрізі організаційно-правових форм господарювання підприємств і гендерного співвідношення її рівнів. Виявлено, що рівень заробітної плати у харчовій галузі є одним із найнижчих порівняно з іншими видами економічної діяльності, однак при цьому спостерігається незначна щорічна тенденція до його збільшення.othergender gaporganizational and legal forms of economic managementfood industrystate social guaranteesthe average nominalwagesорганізаційно-правові форми господарюваннядержавні соціальні гарантіїхарчова промисловістьсередньомісячна номінальна заробітна платагендерний розривОсновні соціальні гарантії і стан заробітної плати у харчовій промисловості УкраїниArticle