Потилко, Зоряна ІгорівнаСаган, Христина ІванівнаКохан, Олена Олександрівна2023-11-012023-11-012020Потилко, З. І. Розробка східних солодощів на основі насіння гарбузу органічного походження / З. І. Потилко, Х. І. Саган, О. О. Кохан // Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі : матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції, 20 травня 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 194https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41370У даній роботі наведено результати досліджень спрямованих на отримання фруктового грильяжу з використанням продуктів перерорбки гарбуза та з додатковим внесенням насіння чіа. З метою зниження цукровмісту цукерок запропоновано замінити цукор на полідекстрозу у кількості 50%. Проведені дослідження дали можливість отримати вироби із відмінними органолептичними показниками,які можна виробляти на діючому кондитерському обладнанні. This work presents the results of research aimed at obtaining fruit grillage using pumpkin processing products and with the addition of chia seeds. In order to reduce the sugar content of candies, it is proposed to replace sugar with polydextrose in the amount of 50%. The conducted research made it possible to obtain products with excellent organoleptic indicators, which can be produced on existing confectionery equipment.otherм'який грильяжгарбузове пюренасіння чіаполідекстрозаsoft grillagepumpkin pureechia seedspolydextroseкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівРозробка цукерок типу м´який грильяж на основі продуктів переробки гарбузаThesis