Технологія та біологічна цінність виробів з молочно-білкового концентрату - Гніцевич, Вікторія Альбертівна; Юдіна, Тетяна Іллівна; Дейниченко, Людмила Григорівна (My University, 2017)
У статті запропоновано технологію виробництва сирників з молочно-білковим концентратом, отриманим з використанням пюре журавлини у якості коагулянту. Досліджено загальний хімічний склад отриманих продуктів, їх білкову складову, вміст вітамінів та мінеральних речовин. Доведено, що розроблений продукт характеризується високою харчовою та біологічною цінністю. In the article the technology of production of cheese cakes with milk-protein concentrate, obtained with the use of cranberry puree as a coagulant is proposed. The general chemical composition of the obtained products, their protein component, the content of vitamins and minerals are studied. It is proved that developed products are characterized by high nutritional and biological value.
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; дефіцит білка; білково-вуглеводна молочна сировина; молочно-білковий концентрат; сирники; біологічна цінність; protein deficiency; protein-carbohydrate daily raw materials; milk-protein concentrate; cheese cakes; biological value