Перспективи використання плодів глоду для виготовлення продукції лікувально-профілактичного призначення - Євчук, Яна Валеріївна; Шутюк, Віталій Володимирович (My University, 2021)
Аналіз сучасного стану недостатнього використання біоантиоксидантів рослинного походження, глід можна розглядати як плодову культуру невичерпних можливостей, яка заслуговує на всебічне подальше вивчення. Доведено, що сушіння плодів глоду є ефективним способом консервування із збереженням біологічної цінності сировини. Отримані сухі плоди глоду є цінним джерелом поживних речовин антиоксидантної дії.
Keywords: глід; консервування; сушіння; кафедра технології консервування; canning; hawthorn; drying