Пристрій для заповнення тари виробами (Патент № 66674) - Масло, Микола Андрійович; Захаревич, Валерій Болеславович; Волчко, Анатолій Іванович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Гавва, Олександр Миколайович (My University, 2004)
Пристрій для заповнення тари виробами, що включає конвеєр для подачі і формування ряду виробів, стіл-накопичувач, зіштовхувач, що встановлений з можливістю рухатись у горизонтальній площині для переміщення ряду виробів на стіл-накопичувач, конвеєр для подачі порожньої і відведення заповненої тари і робочий механізм, що має можливість рухатися у вертикальній площині, який відрізняється тим, що робочий механізм виконаний у вигляді коробчастої рами з встановленою на ній гребінкою з зубцями і приводом для переміщення у горизонтальній площині та дном, виготовленим у вигляді набору заслінок, що закріплені на горизонтальних осях з можливістю повертання у вертикальній площині за допомогою зачеплення жорстко встановлених на торцях заслінок важелів із зубцями гребінки. Device for filling container products, including conveyor for feeding and a row of items, a table drive, zishtovhuvach that is set with the ability to move in a horizontal plane to move a number of items on the table drive, conveyor for feeding of empty and filled containers drainage and working mechanism that has the ability to move in a vertical plane, which is characterized in that the working mechanism is designed as korobchastoyi frame mounted with her ​​comb with teeth and drive to move horizontally and down, made as a set of valves that are fixed on the horizontal axis of the ability to rotate in a vertical plane by means of meshing tightly mounted on the ends of the damper levers comb teeth.
Keywords: пристрій; заповнення; тара; device; filling; container; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки