Шиян, Петро ЛеонідовичМудрак, Тетяна ОмелянівнаКириленко, Роман Григорович2014-10-272014-10-272014Шиян, П. Л. Декантер для розділення післяспиртової барди на фільтрат та вологий концентрат / П. Л. Шиян, Т. О. Мудрак, Р. Г. Кириленко / Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : матеріали Міжнародної наукової конференції, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовт. 2014 р., м. Київ / Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2014. – С. 109-110.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17722Повторне використання фільтрату барди - один з найбільш простих і ефективних технологічних прийомів, що забезпечує позитивний вплив на технологію в цілому, включаючи скорочення виходу барди. Повторне використання фільтрату барди передбачається на стадії приготування замісу для часткової заміни води і на стадії бродіння для розведення концентрованого оцукреного сусла, а також поліпшення умов бродіння. Reuse filtrate bards - one of the simplest and most effective processing methods, which provides a positive impact on technology in general, including reduced output bards. Reuse filtrate bards assumed at the stage of preparation for the partial replacement of mixing water and the stage fermentation to dilute the concentrated wort otsukrenoho and improving conditions fermentation.otherфільтратвологий концентратпісляспиртова бардаfiltratewet concentratepost-bardкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваДекантер для розділення післяспиртової барди на фільтрат та вологий концентратOther