Завражна, Жанна-СофіяРева, Леонід Павлович2014-07-142014-07-142014Завражна, Ж.-С. Проблеми адсорбції та десорбції нецукрів на утвореному осаді СаСОз в умовах дефекосатурації / Жанна-Софія Завражна, Леонід Рева // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 1. – С. 289-290.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16118Явище десорбції, що присутнє в умовах сатурації, можна мінімізувати. Це дасть можливість в подальшому спростити технологічну схему очищення дифузійного соку, та після відокремлення переддефекаційного осаду і укрупнення частинок сатурованого осаду шляхом введенням флокулянту в раціональну зону рН проводити карбонізацію безпосередньо до значення рН II сатурації без проміжного відокремлення осаду І сатурації. Desorption phenomenon present in terms of saturation, can be minimized. This will enable further simplified technological scheme of juice, and after separation pereddefekatsiynoho sediment and sediment consolidation saturovanoho particles by introducing flocculant at pH zone rational conduct carbonization directly to pH II saturation without intermediate separation of sediment and carbonation.uk-UKдесорбціядефекосатураціяадсорбціяdesorptiondefecosaturationadsorptionкафедра технології цукру і підготовки водиПроблеми адсорбції та десорбції нецукрів на утвореному осаді СаСОз в умовах дефекосатураціїOther