Беренда, Надія ІванівнаХабенко, Олена Валеріївна2016-09-292016-09-292016Беренда, Н. І. Особливості інвентаризації виробничих запасів на підприємствах харчової промисловості / Н. І. Беренда, О. В. Хабенко // Формування ринкових відносин в Україні : збірник наукових праць. - Київ, 2015. - № 1 (164). - С. 125-127.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24270В статті досліджено суть інвентаризації, розглянуто особливості інвентаризації виробничих запасів на підприємствах харчової промисловості, висвітлені основні аспекти інвентаризації виробничих запасів за участю аудитора та класифіковано правильність відображення в бухгалтерському обліку отриманих результатів проведеної інвентаризації, а саме : пересортиці, природного убутку, нестач та лишків виробничих запасів. In the article investigational essence of taking of inventory, the features of taking of inventory of production supplies are considered on the enterprises of food industry, the basic aspects of taking of inventory of production supplies are lighted up with participation of public accountant and the rightness of reflection is classified in the record-keeping of the got results of the produced taking of inventory, namely: peresortici, natural a decrease, failings and tailings of production supplies.інвентаризаціяаудитвиробничі запасиприродній убутокпересортицянадлишокнестачаінвентаризаційний описпорівнювальна відомістькафедра обліку і аудитуtaking of inventoryauditproduction suppliesto natural decreaseregradingurplusfailingtaking of inventory descriptioncomparing fameОсобливості інвентаризації виробничих запасів на підприємствах харчової промисловостіOther