Стеценко, Наталія ОлександрівнаМедведюк, Ірина Олександрівна2019-11-052019-11-052019Стеценко, Н. О. Симбіотичний функціональний харчовий продукт для дітей на основі кисломолочного сиру / Н. О. Стеценко, І. О. Медведюк // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції–основні засади її конкурентоздатності : матеріали VІІІ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 12 вересня 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – C. 31-32.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30211Для надання сирному продукту функціональної дії можна використовувати цитрати натрію або калію у поєднанні з пребіотиком лактулозою. У збагаченому симбіотичному продукті розвиток і цілющі властивості пробіотиків гармонійно поєднуються і посилюються пребіотиками, одночасно стимулюється розвиток власної корисної мікрофлори організму людини. Ці унікальні властивості підсилюють функціональну спрямованість симбіотичного продукту для дітей. Sodium or potassium citrates can be used in combination with the prebiotic lactulose to give the cheese product a functional effect. In the enriched symbiotic product, the development and healing properties of probiotics are harmoniously combined and enhanced by prebiotics, while the development of the body’s own beneficial microflora is stimulated. These unique properties enhance the functional orientation of the symbiotic product for children.uk-UKкисломолочний сирдитяче харчуваннясимбіотичний продуктфункціональний харчовий продуктлактулозацитрат натріюcottage cheesebaby foodsymbiotic productfunctional food productlactulosesodium citrateкафедра технології оздоровчих продуктівСимбіотичний функціональний харчовий продукт для дітей на основі кисломолочного сируThesis