Комбінований варильний агрегат для приготування пивного сусла (Патент на винахід №107041) - Мерзляк, Дмитро Вікторович; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся Валентинівна (My University, 2014)
Комбінований варильний агрегат для приготування пивного сусла, що складається з циліндричного корпусу із слабоконічними днищами, два з яких розділяють агрегат на заторно-фільтраційний апарат в верхній частині, сусловарильний вірпул-апарат в нижній частині та створюють проміжний технічний простір між ними, приводу мішалки, приводу розпушувача, розпушувача, патрубка для подачі затору та відведення дробини, патрубка для відведення конденсату гріючого пару, труби для відведення парів сусла та затору та системи трубопроводів для перекачування сусла та подання гріючої пари, який відрізняється тим, що має слабоконічний фільтрувальний каркас із дугоподібними, ввігнутими на 22 мм до робочого простору прорізами, на якому закріплюються сегментні фільтруючі пластини, слабоконічний диск з закріпленою на ньому дугоподібною лопатевою мішалкою, який може вертикально переміщатись на висоту мішалки, внутрішній контурний кип'ятильник, два тангенціально встановлені з різних сторін патрубки та циркуляційний насос для перекачування сусла по замкненому контуру. Combined cooking machine for making beer wort, consisting of a cylindrical body with slabokonichnymy bottoms, two of which share in aggregate mash-filtration unit at the top, Whirlpool-brewing machine at the bottom and create an interim technical space between them over mixers, about baking powder, baking powder, pipe for feeding mash and pellet removal, pipe condensate for the heating steam pipes to drain and mash mash vapors and systems pipelines to pump the wort and submitting the heating steam, characterized in that it has slabokonichnyy filter frame with arcuate, concave 22 mm working space openings, which are fixed segment filter plate slabokonichnyy drive with fixed on it curved blade stirrer that can navigate vertically to a height stirrer, internal outline heater, two tangentially mounted on different sides of pipes and the circulation pump pumping the wort in a closed circuit.
Keywords: пивне сусло; комбінований варильний агрегат; заторно-фільтраційний апарат; вірпул-апарат; pyvnoe wort; combined brewing unit; mash-filtration device; whirlpool-machine; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв