Калінін, Назар ІгоровичГащук, Олександра ІзидорівнаМоскалюк, Оксана Євгеніївна2024-06-072024-06-072024Калінін, Н. Технологія м'ясних посічених напівфабрикатів з використанням харчових продуктів крові / Н. Калінін, О. Москалюк, О. Гащук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 307.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43388Посічені м'ясні напівфабрикати, такі як гамбургери, ковбаски та фрикадельки, є основним продуктом на багатьох кухнях. Однак зі зростанням споживчого попиту на екологічно чисті та економічно вигідні м'ясні продукти все більшої популярності набуває використання продуктів із крові в цих продуктах. Кров як функціональний інгредієнт є легкодоступним побічним продуктом м'ясної промисловості, багатим на білок, основні мінерали (залізо) та вітаміни (вітаміни групи В)Sliced meats such as hamburgers, sausages and meatballs are a staple in many kitchens. However, with the growing consumer demand for environmentally friendly and cost-effective meat products, the use of blood products in these products is becoming increasingly popular. Blood as a functional ingredient is an easily available by-product of the meat industry, rich in protein, essential minerals (iron) and vitamins (B vitamins)ukм'ясні посічені напівфабрикатипоживна цінністьmeat semi-finished productsnutritional valueкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівТехнологія м'ясних посічених напівфабрикатів з використанням харчових продуктів кровіThesishttps://orcid.org/0000-0003-2726-5271https://orcid.org/0000-0001-7090-6834