Медвідь, Ірина МиколаївнаФедоренко, Юлія ОлександрівнаШидловська, Олена БроніславівнаДоценко, Віктор Федорович2017-09-262017-09-262017Рисове борошно – перспективна сировина для виробництва безглютенового хліба / І. М. Медвідь, Ю. О. Федоренко, О. Б. Шидловська, В. Ф. Доценко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 25-26 травня 2017 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2017. – С. 58–60.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25904Досліджено вміст макро- та мікронутрієнтів в рисовому борошні та його фізико-хімічні і функціонально-технологічні властивості. Визначено, що борошно із зерна рису є джерелом повноцінного білка, широкого спектру вітамінів і мінеральних речовин, що робить його корисним для харчування людей всіх вікових категорій, в тому числі і хворих на целіакію. Розглянуто можливість використання рисового борошна в технології безглютенового хліба. The content of macro and micronutrients in rice flour and its physical, chemicaland functionally-technological properties. Determined that a flour from grain of rice is a source valuable protein, a wide range of vitamins and minerals, that does it useful to the food of people of all age categories, including for patients with celiac disease. The possibility of using rice flour for making gluten-free bread.uk-UKцеліакіяceliac diseaseаглютенова дієтаgluten-free dietхімічний складchemical compositionкафедра готельно-ресторанної справиРисове борошно – перспективна сировина для виробництва безглютенового хлібаOther