Сукманов, Валерій ОлександровичСоколов, Сергій АнатолійовичКійко, Вікторія ВікторівнаОхременко, Світлана Ігорівна2015-09-072015-09-072011Пат. України на корисну модель № 63805: МПК А 23 L 1/22 (2006.01) Спосіб приготування пасти з пряної зелені «Зеленушка» / Сукманов В. О., Соколов С. А., Кійко В. В., Охременко С. І., заявник і патентовласник Донецький націон. ун-т економ. і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського. – № u 201102370 ; заявл. 28.02.2011 ; опубл. 25.10.2011, Бюл. № 20. – 4 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21591Спосіб приготування пасти з пряної зелені передбачає попередню підготовку сировини, її подрібнення, пакування в герметичну упаковку та обробку високим тиском при оптимальних параметрах. Корисна модель може бути використана для приготування паст для перших блюд та соусів, а також в консервній галузі харчової промисловості. A method of cooking pasta implies spicy green preconditioned feedstock, grinding, packaging in a sealed container and high pressure treatment at optimum parameters. The utility model can be used to make pasta for soups and sauces, as well as canned food industry.uk-UKпаста з пряної зеленіобробка високим тискоміноваційні технологіїspicy green pastehigh pressure treatmentinnovative technologiesкафедра експертизи харчових продуктівСпосіб приготування пасти з пряної зелені «Зеленушка» (патент на корисну модель № 63805)Other