Бабанов, Ігор ГеннадійовичМихайлов, Валерій МихайловичБабкіна, Ірина ВолодимирівнаШевченко, Андрій ОлександровичМихайлова, Світлана Валеріївна2019-06-272019-06-272016Способи і апарати для електроконтактної обробки харчової сировини / І. Г. Бабанов, В. М. Михайлов, І. В. Бабкіна, А. О. Шевченко, С. В. Михайлова // Харчова промисловість. - 2016. - № 20 - С. 146 – 151.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29933У статті проаналізовано існуючі способи і конструкції апаратів для електро-контактної обробки харчових продуктів. Розглянуто сфери їх застосування. Поставлено завдання з розробки нового способу та апарата, визначено напрямок його вирішення. Запропоновано конструкцію нового апарата з електро- контактним нагріванням. The article contains analysis of existing methods and devices for construction electro-contact heating of food. To implement electro-contact heating using the apparatus and methods are different methods of processing and structural diversity. The vast majority of devices designed to handle stuffing masses and for mass production of sausages. Testing method electro-contact heating has shown that purely electric current heating in most cases is not enough. For toasted crust must use parallel heating from another source, such as from the heated surface.uk-UKкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвелектроконтактне нагріванняелектричний струмтеплова обробканапівфабрикатфаршelectro-contact heatingelectricityheat treatmentcake mixstuffingСпособи і апарати для електроконтактної обробки харчової сировиниArticle