Smart Grid в Україні – на порядку денному - Киявін, Єгор; Данько, Олексій Вікторович; Юнєєва, Наталія Тахірджанівна (My University, 2014)
Стихійні явища (вітер, снігопад, ожеледь) часто у значних обсягах виводять з ладу електричні мережі, що негативно впливає як на системи централізованого електропостачання (СЕП), так і на споживання електроенергії. Створення локальних СЕП з використанням місцевих джерел поновлювальної енергії, об`єднаних за допомогою існуючих контролерів в “розумну” електросистему, підвищить надійність та якість постачання електроенергії споживачам, і на сьогодні не є технічною проблемою
Keywords: розумна мережа; фотоелектрика; СЕП локальна; smart system; кафедра електропостачання і енергоменеджменту