Спосіб приготування закуски із квасолі (Патент на корисну модель №89591) - Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр Семенович (My University, 2014)
Спосіб приготування закуски з квасолі, що передбачає бланшування в воді квасолі, пасерування в олії цибулі, моркви до золотистого кольору, нарізання зелені, змішування перерахованих компонентів з сіллю, чорним і червоним меленим перцем, фасування отриманої суміші, закупорювання, стерилізацію. Квасолю замочують у воді при температурі 15-20°С протягом 60-360 хв., промивають холодною водою через сито для очищення від домішок і бланшують у воді при температурі 97–98 °С протягом 30-120 хв., протирають до однорідної маси, при змішуванні додатково вносять подрібнені горіхи, томатну пасту, квасолевий відвар, потім отриману суміш підігрівають до температури 80-85°С протягом 10-15 хв. при безперервному перемішуванні. Method of preparing of a snack of beans, which involves blanching in water, beans, fried oil onions, carrots until golden brown, green chopping, mixing these ingredients with salt, black and red pepper, packing the mixture, sealing, sterilization. Beans are soaked in water at a temperature of 15-20 ° C for 60-360 min., Washed with cold water through a sieve for removal of impurities and blanching in water at a temperature of 97-98 ° C for 30-120 min., wipe until smooth, additionally made by mixing crushed nuts, tomato paste, bean broth, and then the resulting mixture is heated to a temperature of 80-85 ° C for 10-15 min. with continuous stirring.
Keywords: закуска; квасоля; волоські горіхи; томатна паста; стерилізація; appetizer; beans; walnuts; tomato paste; sterilization; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування