Кохан, Олена ОлександрівнаВайсеро, Ольга ОлександрівнаОболкіна, Віра ІллівнаТкаченко, Сергій ВолодимировичДенисенко, Ірина Сергіївна2023-08-282023-08-282017Патент України № 118372, МПК A23G 3/00 (2017.01) Помадна маса на основі пюре з ягід лохини / Кохан О. О., Вайсеро О. О., Оболкіна В. І., Ткаченко С. В., Денисенко І. С. ; заявник Національний університет харчових технологій ; заявл. 28.12.2016; опубл. 10.08.2017, Бюл. № 15,2017 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41021В основу корисної моделі поставлена задача створення помадної маси із використанням пюре з ягід лохини. Встановлено можливість збільшити дозування пюре даної ягоди в рецептурі помадної маси, що дозволяє отримувати високодисперсну помадну масу більш стійку до висихання при зберіганні зі зниженою калорійністю та збільшеною харчовою цінністю. Помадна маса із використанням пюре лохини має приємні органолептичні властивості без додаткового використання синтетичних барвників та ароматизаторів. The basis of a useful model is the task of creating a fondant mass using blueberry puree. It is possible to increase the dosage of puree of this berry in the recipe of the fondant mass, which allows to obtain a highly dispersed fondant mass that is more resistant to drying during storage with reduced calorie content and increased nutritional value. Fondant mass using blueberry puree has pleasant organoleptic properties without additional use of synthetic dyes and flavors.otherпомадна масаягоди лохиникалорійністьчерствіння помадної масидрібнокристалічна структураfondant massblueberry berriescaloric contentdrying of the fondant massfine crystal structureкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПомадна маса на основі пюре з ягід лохини (Патент на корисну модель № 118372)Technical Report