Сімахіна, Галина ОлександрівнаНауменко, Наталія Валентинівна2020-02-142020-02-142019Сімахіна, Г. О. Доцільність використання лікарських трав у харчовій промисловості / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко // Вчені записки ТНУ імені В.І. Вернадського. Серія : Технічні науки. – 2019. – Т. 30 (69), № 6. – С. 140-145.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30779Перед харчовими галузями промисловості постали принципово нові завдання, які не можна вирішити простим кількісним нарощуванням обсягів виробництва харчових продуктів, оскільки вони вимагають якісно нових підходів. У зв’язку з цим, першочергового значення набирає необхідність широкого використання при розробленні продуктів і раціонів харчування біологічно активних речовин лікарських трав на основі останніх досягнень у галузі медицини, біології, екології та харчових технологій. Споріднені до організму людини біологічно активні речовини лікарських трав, входячи до складу легкодоступних і засвоюваних організмом харчових комплексів, є найважливішою ланкою будови й ефективного функціонування систем організму людини, в тому числі антиоксидантного захисту.otherкафедра технології оздоровчих продуктівлікарські травибіокомпонентирослинністьантиоксидантний захистбіофлавоноїдиherbsbiocomponentsfloraantioxidant protectionbioflavonoidsДоцільність використання лікарських трав у харчовій промисловостіArticle