Осейко, Микола ІвановичШеманська, Євгенія ІванівнаСкачко, О. Л.Лазаренко, Тетяна2012-06-132012-06-132011Окиснювальна стабільність лляної олії та фосфоліпідного жирового продукту підвищенної біологічної цінності / І. М. Осейко, І. Є. Шеманська, Л. О. Скачко, А. Т. Лазаренко // Харчова промисловість. - К. : НУХТ, 2011. - Вип. 10-11. – С. 65-70.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1349В статті наведено результати експериментальних досліджень антиоксидантної властивості фосфатидних концентратів та добавки КТІОЛ-ДТК в модельних розчинах лляної олії. Встановлено явище синергізму антиоксидантної дії фосфоліпідів і добавки при концентраціях 0,1-0,5%.The article provides the results of experimental research of antioxidizing properties of phospholipid concentrates and KTIOL-DTK additive in modeling solutions of flaxseed oil. The phenomenon of synergism of antioxidant actions of phospholipids and the additive at concentration of 0,1-0,5% is ascertained.otherантиоксидантна властивістьлляна оліяфосфатидний концентратдобавка КТІОЛстійкість до окисненняantioxidant propertyflaxseed oilphosphatide concentrateKTIOL additiveoxidative firmnessкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівОкислювальна стабільність лляної олії та фосфоліпідного жирового продукту підвищеної біологічної цінностіArticle