Проблеми когнітивного дисонансу у міжкультурному спілкуванні сучасних цивілізацій - Яненко, Лариса Петрівна; Юрчук, Людмила Володимирівна (My University, 2020)
Стаття присвячена проблемам когнітивного дисонансу у пошуку міжнародного порозуміння, можливим шляхам подолання цього психологічного гальма міжкультурного обміну та швидкого відпрацювання спільних дій. Наведені визначення та відповідні приклади когнітивного дисонансу. The article focuses on the problems of cognitive dissonance when seeking an international understanding of the possible ways to overcome this psychological brakes of intercultural exchange and the rapid development of joint action. The definitions and relevant examples of cognitive dissonance are given.
Keywords: кафедра іноземних мов професійного спрямування; першочергові когнітивні проблеми міжцивілізаційного порозуміння та шляхи їх вирішення; когнітивний дисонанс у міжкультурному спілкуванні; priority cognitive problems of intercultural understanding and ways of their solution; cognitive dissonance in intercultural communication