Матко, Світлана ВасилівнаМельник, Людмила МиколаївнаБессараб, Олександр СеменовичКостючок, Неля ВікторівнаМартинова, Ярослава Олегівна2016-11-172016-11-172015Патент на корисну модель 103612 UA МПК A23L 1/064 (2006.01), A23B 7/08 Спосіб приготування цукатів із картоплі / Мельник Л. М., Матко С. В., Бессараб О. С., Костючок Н. В., Мартинова, Я. О.; власник Національний університет харчових технологій. - № u 201505692 ; заявл. 09.06.2015 ; опубл. 25.12.2015, Бюл. № 4, 2015р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24558Cпосіб приготування цукатів з картоплі передбачає приготування цукрового сиропу, підготовку овочевої сировини, різання її на шматочки, варіння в цукровому сиропі, відділення цукатів від цукрового сиропу і їх сушіння, який відрізняється тим, що як овочеву сировину, використовують картоплю, перед варінням шматочки додатково витримують протягом 15…30хв. у 5,0…6,0 % розчині оцтової кислоти. The method of preparation of candied potatoes involves cooking sugar syrup, preparing raw materials, cutting it into pieces, cooking in sugar syrup, separation of candied fruit from syrup and their drying, characterized in that the vegetable raw material used potato before cooking pieces of additional stand for 15 ... 30 min. in 5.0 ... 6.0% solution of acetic acid.кафедра технології консервуваннякафедра процесів і апаратів харчових виробництвцукатикартопляварінняпопередня обробкаcandiedpotatoescookingpretreatmentСпосіб приготування цукатів із картоплі (Патент на корисну модель № 103612)Other