Сабадаш (Гордійчук), Наталія ІванівнаГрабовська, Олена Вячеславівна2021-03-222021-03-222015Сабадаш, Н. І. Дослідження процесу оцукрювання розрідженого крохмалю ферментним препаратом β-амілази / Н. І. Сабадаш, О. В. Грабовська // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 2. – С. 223–230.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32966У статті наведено результати досліджень кінетики процесу зцукрювання розрідженої суспензії кукурудзяного крохмалю мальтогенним ферментним препаратом f -амілази, встановлено кінетичні закономірності, що дають змогу визначити оптимальні умови зцукрювання при використанні даного ферментного препарату. Використання f -амілази дозволяє отримати сиро пи з вмістом мальтози понад 50 % і низьким вмістом глюкози (близько 2,5 % до маси редукувальних речовин), що є основним показником якості сиропів при виробництві карамелі та інших харчових продуктів.otherмальтозні сиропизцукрюванняферментні препаратиβ-амілазакафедра технології цукру і підготовки водикафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівДослідження процесу оцукрювання розрідженого крохмалю ферментним препаратом β-амілазиArticle