Верхола, Леонід АрнольдовичПушанко, Микола Миколайович2013-02-112013-02-112008Пушанко, М. М. Дифузійні установки: етапи розвитку та проблеми вибору / М. М. Пушанко, Л. А. Верхола // Харчова промисловість. – 2008. – № 6. - С. 105-109.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6219Розглянуто кількісні зміни парку дифузійних установок на цукрових заводах України. Проаналізовано фактори, які впливали на вибір типу дифузійних установок на різних етапах та визначені ці етапи. Розглянуто позитивні та негативні властивості трьох основних типів дифузійних установок: двошнекових, колонних, ротаційних та сформульовано висновки щодо їх застосування. Examined the quantitative changes of the park diffusion plants at sugar factories of Ukraine. The factors that influenced the choice of the type of diffusion plants at different stages and these stages are defined. Considered positive and negative characteristics of three main types of diffusion plants: twin screw, columns, rotary and formulated conclusions on their use.uk-UKдифузійна установкабурякова стружкапроцес екстракціївпровадженняdiffusion plantbeet chipsprocess of extraction of implementationкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняДифузійні установки: етапи розвитку та проблеми виборуArticle