Образи його серця… Формозмістові домінанти пісенної лірики Стінга. Розділ 1. Еволюція змістових параметрів пісенної лірики Стінга - Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2019)
Ця монографія – перше в українському літературознавстві комплексне дослідження пісенної лірики Стінга (Гордона Метью Самнера). Авторка приділяє увагу змістовим (тематика, ідея, проблематика) та формотворчим (жанрові та просодичні характеристики, образи, мовні засоби, інтертекстуальні елементи) чинникам віршованого тексту. До наукової парадигми дослідження взято особливості виконавської майстерності та композиторського стилю співака, які увиразнюють риси поетики вірша. This monograph is the first complex research of works by Sting (Gordon Matthew Sumner) ever accomplished in Ukrainian literary studies. The author of this monograph paid attention to sensual (theme, idea, problem) and formal (generic and prosodic characteristics, imagery, linguistic means, intertextual elements) factors of a verse work. The scientific paradigm also included the specific traits of the singer’s performance mastery and composing style, which emphasize the main features of the lyrics.
Keywords: кафедра іноземних мов професійного спрямування; світова література; творчість Стінга; формозміст; пісня; текст; музика; всемирная литература; творчество Стинга; форма и содержание; песня; текст; музыка; world literature; works by Sting; form and sense; song; text; music