Спосіб отримання екстракту з сухого листя стевії (патент на корисну модель 107831) - Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Белемець, Тетяна Олександрівна (My University, 2016)
Корисна модель належить до харчової промисловості та може бути використана при виробництві на молочних підприємствах. Для екстрагування сухого листя стевії використовують свіжу підсирну сироватку, що підвищує масову частку сухих речовин екстракту по відношенню до екстракту виробленого на основі дистильованої води. The utility model belongs to the food industry and can be used in dairy production. To extract the dry stevia leaves, use fresh crude whey, which increases the mass fraction of dry matter of the extract in relation to the extract produced on the basis of distilled water.
Keywords: екстракт; листя стевії; сухі речовини; extract; stevia leaves; dry matter; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра біотехнології і мікробіології