Rashevska, TamaraIvanov, Sergey2013-06-202013-06-202013Rashevska, T. Self-organization of butter nanocrystal heterogeneuos system / T. Rashevskaya, S. Ivanov // The second north and east european congress on food. Book of Abstracts. – Kiev, 2013. – P. 295.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8375According to the results of differential scanning calorimetry, X-ray diffraction, scanning electron microscopy and Raman spectroscopy the studies of butter crystaline fat phase showed that butter is complex nanocrystal heterogeneous system. Результати диференціальної скануючої калориметрії, рентгенівської дифракції, скануючої електронної мікроскопії та Раман-спектроскопії показали, що вершкове масло є складною гетерогенною нанокристаллічною системою.otherbuttervegetable powdernanostructureвершкове маслорослинні порошкинаноструктурасливочное маслорастительные порошкикафедра технології молока і молочних продуктівкафедра експертизи харчових продуктівSelf-organization of butter nanocrystal heterogeneuos systemThesis