Грек, Олена ВікторівнаКрасуля, Олена ОлександрівнаСтахурський, Олександр Васильович2015-04-212015-04-212014Грек, О. В. Інноваційна технологія ферментованого сироваткового напою підвищеної в’язкості / О. В. Грек, О. О. Красуля, О. В. Стахурський // Молочная индустрия. – 2014. – № 4. – С. 32-33.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20212Доведено доцільність переробки молочної сироватки на ферментовані напої з підвищеною в΄язкістю. Запропоновано додавання харчових волокон різного походження для регулювання консистенції з одночасним збагаченням цінними компонентами, підвищенням харчової та біологічної цінності та наданню повноти смаку ферментованим сироватковим напоям. The expediency of processing of fermented beverages based on whey with high viscosity. Proposed the addition of fiber to regulate consistency with the simultaneous enrichment of valuable components, increased food and biological value and provide full taste fermented whey drinks.otherферментований сироватковий напійfermented drink based on wheyхарчові волокнаdietary fiberкафедра технології молока і молочних продуктівІнноваційна технологія ферментованого сироваткового напою підвищеної в’язкостіArticle