Роїк, Микола ВолодимировичКузнєцова, Інга ВолодимирівнаБондар, Микола ВасильовичЛожкін, М. М.2012-12-212012-12-212012Роїк, М. В. Підготовка води для екстракції стевії / М. В. Роїк, І. В. Кузнєцова, М. В. Бондар, М. М. Ложкін // Вода в харчовій промисловості : ІІІ-я міжнародна науково-практична конференція : тези доповідей. - 2012. - С. 104.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4806В якості природного замінника цукру останнім часом у розвинутих країнах використовують стевіозид або концентрати стевії. Хімічний склад стевії обумовлює її лікувально-профілактичну здатність, що надає можливість її використовувати у щоденному раціоні людям, які обмежують вживання вуглеводів, або хворим на різні форми цукрового діабету. Виробництво концентратів стевії складається із ряду послідовних технологічних процесів, основним з яких є саме екстракція суміші дитерпеноїдних глікозидів та біологічно-цінного комплексу. На якість отриманих концентратів значний вплив має якість води, що використовується при їх виробництві.As a natural sweetener recently developedcountries use stevioside or stevia concentrates. Chemical compositionStevia makes its preventive medical capability that providesthe possibility of its use in the daily diet of people who estrictcarbohydrate intake, or patients with various forms of diabetes.Stevia concentrate production consists of a series of sequentialprocesses, the main of which is precisely the extraction mixture glycosides and biologically valuable complex. The quality concentrate has a significant impact water quality thatused in their manufacture.otherводастевіяглікозидекстракціяякістьраціональне харчуванняwatersteviaglycosideextractionquality management foodПідготовка води для екстракції стевіїOther