Біотехнологія очищення водного басейну - Красінько, Вікторія Олегівна (My University, 2012)
Зроблено огляд ресурсів прісної води на планеті та основних видів світового водоспоживання. Окреслено основні напрями охорони водних ресурсів. Зазначені критерії якості води та методи їх визначення за допомогою біологічних методів (біоіндикація, біотестування). Рекомендовано для студентів, які вивчають дисципліну "Основи екологічної біотехнології". An overview of freshwater resources in the world and the main types of global consumption. The basic directions of water resources. These water quality criteria and methods for their determination by biological methods (bioindication, bioassay). Recommended for students of the discipline "Fundamentals of environmental biotechnology."
Keywords: світове водоспоживання; охорона водних ресурсів; біологічні методи очищення води; biological methods of water purification; global water; protection of water resources; кафедра біотехнології і мікробіології