Чернюшок, Ольга АнатоліївнаКушнір, Анатолій ОлександровичЮщенко, Назарій ВікторовичМаланкевич, Йосип Ярославович2024-06-072024-06-072024Роль молочних компонентів при створенні м’ясних продуктів оздоровчого призначення / О. А. Чернюшок, А. О. Кушнір, Н. В. Ющенко, Й. Я. Маланкевич /// Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації : IІ Міжнародна науково-практична конференція, 23-24 травня 2024р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 80-81https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43379В роботі представлено аналіз використання в м’ясній промисловості білків молочних продуктів. Що містять всі незамінні амінокислоти та перевершують за біологічною цінністю інші білкові продукти. Роль молочних білків у виробництві м’ясопродуктів полягає не лише у покращенні фізико-хімічних властивостей продукту, але й створенні продукту, що має підвищену біологічну цінність та краще засвоюється організмом, що обумовлено хімічним складом молочної сировини, що застосовується для м’ясних продуктів оздоровчого призначення.The paper presents an analysis of the use of dairy proteins in the meat industry. Containing all essential amino acids and superior in biological value to other protein products. The role of milk proteins in the production of meat products consists not only in improving the physico-chemical properties of the product, but also in creating a product that has increased biological value and is better absorbed by the body, which is due to the chemical composition of the dairy raw materials used for meat products for health purposes.ukкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівсироваткові білкимолочні компонентим’ясні продуктибілкиwhey proteinsmilk componentsmeat productsproteinsРоль молочних компонентів при створенні м’ясних продуктів оздоровчого призначенняThesishttps://orcid.org/0000-0001-7384-3170