Визначення часу управління при виникненні надзвичайних ситуацій - Хіврич, Олександр Васильович; Володченкова, Наталія Валеріївна (My University, 2016)
В роботі представлено модель розрахунку оперативністі реагування у надзвичайних ситуаціях та оперативністі при прийнятті рішень при надзвичайних ситуаціях. Це головні показники рівня ефективності виконання задач з ліквідації надзвичайних ситуацій або їх наслідків. Предметом дослідження є оперативність прийняття рішень при управлінні у надзвичайних ситуаціях. Метою дослідження є розроблення методу визначення часу оперативності реагування при прийнятті управлінських рішень у разі виникнення надзвичайних ситуацій. The paper presents a model of calculation of responsiveness to emergencies and efficiency in decision-making in such cases. These are the main indicators of the effectiveness of the targets for dealing with emergencies and their consequences. The main indicator of effectiveness for tasks solving in case of elimination of emergencies or it’s consequences depends on responsivness and time taken for decision making process. The subject of the research is the decision making process during control in emergency situations.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; надзвичайна ситуація; безпека; оперативність; небезпека; ефективність системи; emergency; safety; control; danger; effectiveness