Природно-заповідний фонд Закарпаття в рамках екологічного сегменту туристичного ринку України (Інфраструктурна складова НПП «Синевир») - Сологуб, Юрій Іванович; Степанович, Марія Олександрівна (My University, 2024)
Швидкий розвиток сучасного світу, збільшення відсотку урбанізації населення та відірваність людей від природи, спровокувало низку екологічних проблем та проблем для ментального та фізичного здоров’я людей, тому з кожним роком популярність та важливість екологічного туризму все більше зростає.

The rapid development of the modern world, the increase in the percentage of urbanization of the population and the detachment of people from nature provoked a number of environmental problems and issues for people's mental and physical health, so the popularity and importance of ecotourism is growing every year.
Keywords: кафедра туристичного та готельного бізнесу; заповідний фонд; туристичний ринок; Україна; reserve fund; tourist market; Ukraine