Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаДячук, Олена Дмитрівна2022-06-082022-06-082021Бажай-Жежерун, С. А. Використання рослинної сировини у виробництві м'ясних продуктів оздоровчого спрямування / С. А. Бажай-Жежерун, О. Д. Дячук // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріали Х Міжнародної науково-технічної конференції, 09-10листопада 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 273–274https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37635Розроблено ряд рецептур м'ясо-рослинних консервів з використанням яловичини першої категорії та біоактивованого нуту. Визначено основні фізико-хімічні і органолептичні показники якості консервів. Розраховано харчову цінність продукту. Вміст основних енергогенних речовин м’ясо-рослинних консервів складає: білків – 18..22 %, вуглеводів – 9…12 %, жирів – 13…16 %, енергетична цінність – 252…255 ккал. A number of recipes for canned meat and vegetables using first category beef and bioactivated chickpeas have been developed. The main physicochemical and organoleptic indicators of canned quality are determined. The nutritional value of the product is calculated. The content of the main energy substances of canned meat and vegetables is: proteins - 18..22%, carbohydrates - 9… 12%, fats - 13… 16%, energy value - 252… 255 kcal.otherм’ясо-рослинні консервибіоактивований нутрецептураорганолептичні показникиcanned meat and vegetablesbioactivated chickpeasrecipeorganoleptic indicatorsкафедра технології оздоровчих продуктівВикористання рослинної сировини у виробництві м'ясних продуктів оздоровчого спрямуванняThesis