Вибір оптимальних умов для проведення масообміну в режимі циклічної ректифікації - Шиян, Петро Леонідович; Булій, Юрій Володимирович; Дмитрук, Павло Аркадійович; Дмитрук, Аркадій Павлович (My University, 2012)
Наведено результати досліджень ефективності процесу розгонки головної фракції етилового спирту і напівпродуктів брагоперегонки в режимі циклічної ректифікації в залежності від зміни зон вводу води на гідроселекцію та спиртовмісних погонів в колону по її висоті. Експериментально встановлені оптимальні умови вилучення і концентрування домішок.

The results of researches of efficiency of the process разгонки head fraction of ethyl alcohol and intermediates брагоперегонки in cyclic mode of rectification depending on changes in the zones of input water on гидроселекцию and alcohol straps in a column on its height. Experimentally there are optimal conditions of extraction and concentration of impurities.
Keywords: циклічна ректифікація; головна фракція; спиртовмісні погони; гідроселекція; розгінна колона; cyclic-rectification; headache faction; alcohol epaulets; hydro-breeding; accelerating column; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства